top of page
Schermafbeelding 2022-01-19 om 20.17.53.png

DIT IS...
ROXANE

Mijn naam is Roxane Liewes, lactatiekundige IBCLC en pedagoog. Na mijn opleiding pedagogiek heb ik een aantal jaren in de kinderopvang gewerkt als pedagogisch beleidsmedewerker, hier maakte ik o.a. de GGD risico-inventarisaties veiligheid en gezondheid voor de kinderopvang.

 

In 2013 besloot ik het roer om te gooien en startte ik mijn eigen Babypraktijk Noord. Met als aanbod babymassage, draagconsulten en een zwangerschapscursus.

 

In 2016 kwam mijn droom uit en ontving ik trots mijn diploma als lactatiekundige IBCLC. Ik zat niet stil die jaren, ik opende een webshop (laifshop.nl) en startte met een aanbod geaccrediteerde scholingen voor kraamverzorgenden.

 

In 2021 ben ik begonnen met opleidingen tot reflexintegratie therapeut, ik miste in mijn werk om net wat meer tools te kunnen bieden aan ouders en baby’s die last hebben van onrust in hun lijf na bijvoorbeeld een heftige geboorte. Hier ontdekte ik ook het effect van hydrotherapie (baby spa) voor baby’s en hun reflexen. De lichte druk van het water op de spieren en de vrije bewegingen in het water kunnen bijdragen aan de verbindingen die gelegd moeten worden in de hersenen van de kleintjes. Ik ben eens rond gaan kijken naar het aanbod in Nederland. Ik wilde kijken welke baby spa geschikt zou zijn om naar toe te verwijzen.

 

Ik ontdekte dat er geen certificeringen zijn voor het opzetten van een baby spa net als dat de aanbieder van de baby spa een ieder willekeurig persoon kan zijn, waardoor je moeilijk kwaliteit kunt onderscheiden tussen de huidige spa’s. Een geldig kinder-EHBO certificaat en een cursus tot babymassagedocent zijn zeker belangrijke voorwaarden om te kunnen starten. Ik bedacht mij dat het fijn zou kunnen zijn om een kwaliteitswaarde te ontwikkelen voor baby spa’s zodat ouders gerichter kunnen kiezen. Maar ook voor de professionalisering van de baby spa zou het erg prettig zijn om een certificering te hebben.

Graag maak ik alle ondernemers met een baby spa enthousiast om samen met ons netwerk te gaan voor kwaliteit en eenduidigheid bij baby spa's!

2013

2016

2021

2022

bottom of page