top of page
1P9A5489.jpg

OPLEIDING

HOLISTISCHE BABYMASSAGE MET YOGA

DeWeideblik-Babymassage-met-Yoga.png

Inhoud scholing

'Samen in beweging vanuit de holistische visie'.

Deze brede en erkende opleiding tot “Docent” Babymassage met yoga Nederland-België vindt plaats in Wageningen, Meppel en België. Kijk ook op https://www.deweideblik.nl/opleidingen

Het is de eerste holistische opleiding babymassage met baby yoga en is door mij (Gea Scholtens-Stiekema) ontwikkeld. De massagetechnieken en yoga oefeningen komen vanuit de shantala-baby- , de ayurvedische (oosterse) en de westerse massage.

De kern van deze opleiding voor het werken met 0-jarigen, is gericht op babymassage met yoga en coaching. De babymassage technieken en baby-yoga oefeningen kun je heel mooi toepassen in je baby spa voor en na het floaten.

 

De Weideblik is vanaf de opzet van de eerste baby spa al betrokken geweest met de bijbehorende ondersteunende opleiding en velen hebben deze diepgaande en praktische opleiding al gevolgd. Je gaat ervaren welke massage en yogaoefeningen je kunt inzetten in de baby spa. Tijdens de opleiding wordt je ook geleerd om je kennis en ervaring over te brengen aan groepjes ouders met baby’s en deze deskundig te begeleiden.

 

Werk jij of heb jij altijd al graag met baby’s willen werken en zoek je meer verdieping, dan is dit een mooie opleiding Babymassage met yoga om hieraan deel te nemen.

 

Tijdens de opleiding krijg je de mogelijkheid om massage en yoga naadloos te laten samensmelten en zelf de helende invloed van massage met yoga te ervaren. De massage technieken en yogaoefeningen voor baby’s tot twaalf maanden zorgen voor een tevreden, ontspannen kind én een blije mama – of papa natuurlijk en kun je het heel goed toepassen in de baby spa.

 

Je leert in deze opleiding vanuit de holistische benadering op een enthousiaste, helende en liefdevolle manier, babymassage-yoga en mindfulness toe te passen en over te dragen. Je kijkt naar het kind vanuit je intuïtie en wat de baby op dat moment nodig heeft. Hierdoor ontstaat een veilige basis en kan een baby zich ontwikkelen, op een manier die bij hem/haar past. Je masseert op de huid van de baby, maar ook worden er verschillende massage en yogaoefeningen over de kleren heen gedaan. 

 

Er komen verschillende thema’s aanbod en richten wij ons ook op gezondheid en ondersteuning en de verschillende kwaaltjes, waar je massage en yoga oefeningen op in kunt zetten. Ik werk hierbij ook nauw samen met een fysio-cranio-sacraal en manueel therapeut.

Accreditatie Baby Spa Netwerk
10 accreditatiepunten

Docent
Gea Scholtens-Stiekema, de Weideblik

Gastdocent

Onneke Boter van M-Fysio, fysio-cranio-sacraal en manueel therapeut

Opleidingsduur en -data
Kijk op de website

 

De 5 opleidingsdagen zijn meestal om de 14 dagen en verspreid over 10 weken, zodat er na de lesdag genoeg tijd is om ook thuis te oefenen. Praktijkoefeningen zijn erg belangrijk om het je eigen te maken, daar besteed ik tijdens de opleiding veel aandacht aan. Je krijgt dan gelijk de feedback, tips en tops op je oefeningen.

Lestijden 
Vijf lesdagen van 10.15 uur tot 16.00 uur en ongeveer 1 keer per 14 dagen.

Kosten

€ 675,00 (vrij van btw)

Inclusief

Je ontvangt een studiemap met achtergrondinformatie, beeldmateriaal van de massage en yoga, massageolie en mooie muziek die is samengesteld voor deze opleiding. En de poster van De Weideblik voor basis bevestigend dragen en rond en roterend handelen.

Het “extra opleidingspakket”  wordt ingezet tijdens de opleiding; pop – olie en het complete handboek “Samen in beweging” met baby-yoga oefeningen -massage technieken voet-reflexologie en rituelen voor het slapen gaan en wat te doen bij veel voorkomende ongemakken. Het handboek “Samen in beweging” met vele massage en yoga oefeningen, die ik in 2017 heb uitgegeven, bevat veel ondersteunend beeldmateriaal, versjes en liedjes om thuis mee te oefenen. 

Korting

De opleiding is afzonderlijk, maar ook te volgen in combinatie met de “opleiding tot docent peutermassage met yoga”. Kijk op de website ook bij “kosten” voor de “combikorting”.

Deelnemers

Omdat er wordt gewerkt met kleine groepen, zal er voldoende aandacht zijn voor persoonlijke vragen, ondersteuning, ontwikkeling en begeleiding.

Locatie(s)

Nederland: Meppel en Wageningen

België: Dessel (Turnhout) en Desselgem (Kortrijk)

Website

De Weideblik-Babymassage met yoga Nederland-België: www.deweideblik.nl/opleidingen

Op onze website vind je ook meer informatie over de opleiding Babymassage met yoga en lees je hoe je ook kan deelnemen aan de KRWB certificeringen.

Scherm­afbeelding 2022-11-24 om 20.41.09.png
bottom of page