top of page
Scherm­afbeelding 2022-11-29 om 21.32.31.png

Kennismaken met Vidas

Weet jij wat je moet doen zodra je kind zich verslikt of dat je partner bewusteloos op de grond ligt?

Onverwachts gebeuren meestal de kleine ongelukjes tot levensbedreigende situaties waarin je direct op de juiste manier moet handelen. Weet jij wat je moet doen? Wanneer heb jij een EHBO cursus gevolgd? Heb je wel BHV of EHBO gehad maar is er weinig blijven hangen? Heb je ook de kennis hoe te handelen bij baby ́s of kinderen? Wij zorgen ervoor dat je hierop voorbereid bent, en dat je het vertrouwen in jezelf krijgt om op de juiste manier te kunnen handelen.

Waarom zou je een training of workshop willen boeken via Vidas?

Vidas gelooft erin dat als een training of workshop leuk is om te doen zonder prestatiedruk in een veilige leeromgeving. Dat het leren van vaardigheden beter en sneller word opgenomen. Door met passie en de nodige ervaring kunnen wij hier ons steentje aan bijdragen.

“Dat we iemand anders zien doen, wordt in het eigen brein nagebootst”.

In de afgelopen jaren hebben wij ons verdiept in de werking van het menselijke brein. Hoe gaat het leren en de hersenen samen. Je kunt je voorstellen dat als je in een onvoorzienbare situatie terecht komt waar het letterlijk om leven en dood gaat er heel wat kan gebeuren in jouw brein. Een spannende of bedreigende situatie roept een reactie op; vechten, vluchten of bevriezen.

Door de hersenen te trainen kun je tijdens een noodsituatie terugvallen op wat je geleerd is. Onze 5 kernwaardes zijn daarom ook hierdoor ontstaan.

V

Vertrouwen krijgen in jezelf door een veilige leeromgeving te creëren. Wij geloven dat een veilige omgeving het belangrijkste startpunt is waar iedereen zichzelf kan zijn en waarin je je kunt ontspannen zonder druk. Dit doen wij op locatie waar degene zich het prettigst voelt.

I

Iedereen kan in eigen leertempo meedoen om uiteindelijk (haast) iedereen te kunnen helpen waar nodig. Wij hebben ervaring met het werken van scholieren tot volwassenen en zijn bekend met de verschillende leerstijlen.

D

Duidelijk, doelgericht stappenplan is de methode om een routenet in je brein te vormen zodat het grotere plaatje van A tot Z bekend is. Dit zodat je per situatie weet welke stap je wanneer moet nemen en waar je altijd op terug kunt vallen. Wij hebben een tool ontwikkeld wat er aan bijdraagt dat theorie en praktijk in 1 vloeiende beweging samen komt en alles beter onthouden blijft.

A

Adequaat op de juiste wijze kunnen handelen is het streven waar Vidas voor staat. Door goed (instructeurs)opgeleid te zijn op zowel pedagogisch, didactisch niveau en door kennis over het menselijk lichaam zijn wij in staat om volgens de richtlijnen van het ILCOR en de NRR de juiste instructies te verzorgen.

S

Snel kunnen handelen waar nodig is belangrijk om levensbedreigende situaties te kunnen onderscheiden van niet-levensbedreigende situaties. Door deze te leren herkennen kun je kostbare tijd winnen. Iedere minuut, iedere seconden telt.

Vidas betekent ”levens” in het Spaans. Want uiteindelijk draait het om het redden van levens.
Spreekt deze werkwijze je aan? Informeer naar de mogelijkheden.

Bijzonderheden

 • Alle trainingen zijn op locatie van de baby spa zelf.

 • Minimaal 2 personen

 • De tarieven zijn exclusief reiskosten €0,19 cent per kilometer vanuit 4761KG

  Zevenbergen.

 • Iedere deelnemer krijgt een certificaat met vermelding van het aantal

  accreditatiepunten.

 • Iedere deelnemer ontvangt een gratis Vidas eerste hulp kit t.w.v. €19.95

 • Annulering van een training dient 24 uur van te voren gemeld te zijn waarbij er geen

  kosten in rekening zal worden gebracht.

Scherm­afbeelding 2022-11-29 om 21.33.05.png
Scherm­afbeelding 2022-11-28 om 21.39.02.png

Accreditatie Baby Spa Netwerk
Geen accreditatiepunten*

Docent(en)

Eigenaar en docent Raymon van der Spaan van Vidas Trainingen die een medische achtergrond heeft binnen Defensie en tevens EHBO expert is bij o.a. Oudersvannu & HowAboutMom komt met veel passie langs.

Doel

Op een praktische en leuke manier zonder prestatie druk vertrouwen krijgen door te leren herkennen van levensbedreigende situaties bij baby’s, kinderen en/of volwassenen & hoe te handelen. Dit doen we gewoon bij jouw spa in een privé cursus.

Opzet training

De training bestaat uitsluitend uit praktijkoefeningen.

Data

Op aanvraag bij Baby Spa Netwerk of VIDAS

 

Deelnemers

Min. 2 personen

Kosten

Privé EHBO cursus bij baby’s en kinderen

Incl. certificaat & Vidas Eerste hulp kit

€120,- pp.

Vanaf 4 personen € 100,- pp.

Exclusief reiskosten vanuit Zevenbergen (Noord-Brabant)

Privé EHBO cursus bij baby’s, kinderen en volwassenen

Incl. certificaat & Vidas Eerste hulp kit:

€140,- pp.

Vanaf 4 personen € 120,- pp.

Exclusief reiskosten vanuit Zevenbergen (Noord-Brabant)

Locatie

In de eigen baby spa - Noord-Brabant en overig Nederland bespreekbaar

* EHBO is een verplicht onderdeel voor iedereen die werkzaam is binnen een baby spa. Voor deze scholing worden dus geen accreditatiepunten gegeven.

VIDAS_LOGO-2021-2.jpg
bottom of page