top of page

10 accreditatiepunten

Deze officiële vijfdaagse cursus is speciaal voor iedereen die binnen de baby spa docent babymassage wil worden. Je leert uitgebreid ouders begeleiden met hulpvragen. Je wordt vertrouwenspersoon en ondersteunt o.a. bij massagetechnieken, thema's en vragen over baby's.

10 accreditatiepunten

Jouw basis en zelfvertrouwen in massage. Hier wordt deze gelegd en gevormd. Binnen de cursus leer je uitgebreide massagetechnieken voor de achter- en voorzijde van het lichaam, inclusief basis klachtbehandeling. Wil je ook zwangere dames als klanten in jouw baby spa volg dan hierna de specialisatie cursus zwangerschapsmassage.

7 accreditatiepunten

Wil je ook zwangeren in jouw babyspa gaan verwelkomen leer dan in deze  uitbreidingscursus alle professionele vaardigheden. Na de bevalling zie je de baby’s en mama’s vanzelf weer terug voor floatsessies.

7 accreditatiepunten

Het doel van deze ééndaagse cursus is het aanleren van een ontspannende voetreflexmassage specifiek voor baby’s en kinderen in combinatie met het zelf samenstellen van een massageolie met etherische olie.

8 accreditatiepunten

Steeds meer ouders beginnen kort na de geboorte met het dragen van hun baby. Ze zien de voordelen van het dragen en de hechting met hun kindje en laten daardoor de kinderwagen staan. In deze cursus leer je omgaan met een rekbare- en een geweven doek en hoe je dit kan aanleren aan de ouders.

10 accreditatiepunten

De Shantala Kindermassage is de meest veelzijdige kindermassage welke er bestaat en is volledig afgestemd op kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Wanneer kinderen regelmatig gemasseerd worden slapen ze rustiger, worden productiever en zijn minder agressief zijn. Het kan ook een positief effect hebben op kinderen met ADHD en aan autisme verwante stoornissen.

5 accreditatiepunten

Als je jezelf verder wil verdiepen in de extra mogelijkheden op het gebied van massage is de Rebozo massage (massage met doeken) een zeer complete aanvulling. Bij toepassingen in de zwangerschapsperiode kunnen deze technieken voor of na de bevalling worden toegepast. Er is speciale aandacht voor hechting en binding.

10 accreditatiepunten

In deze praktische cursus aromatherapie leer je gebruik maken van essentiële oliën tijdens behandelingen in de baby spa. Voor de baby's leren we toepassingen voor het verlichten van bijvoorbeeld klachten bij krampjes, luieruitslag, luchtwegen en berg.

10 accreditatiepunten

Deze cursus richt zich speciaal op de mogelijkheden van massage bij personen met een zorgvraag. Dit ongeacht de leeftijd, want achter elk verzoek voor een massage schuilt een eigen verhaal. Je leert hoe massage en de kracht van aanraking kan worden toegepast in jouw situatie.

6 accreditatiepunten

De stand en de vorm van de tenen laten zien hoe een baby of kind in elkaar zit. Tenen tonen hoe er met gevoel en verstand wordt omgegaan. Je gaat begrijpen waarom de communicatie binnen het gezin soms niet lekker loopt of waarom het ene kind meer bedenktijd nodig heeft dan het andere kind.

7 accreditatiepunten

Dit is een verfijnde vorm van massage, waarbij niet de volledige hand maar de vingers en de muizen van de hand het meeste werk doen. Tijdens deze massage worden het decolleté, nek-schoudergebied en het gelaat gemasseerd.

10 accreditatiepunten

Binnen de baby spa is het belangrijk een goede kennis te hebben van het menselijk lichaam. Zo kan je veilig werken, eventuele klachten verminderen en zelfs klachten voorkomen. Anatomie en fysiologie in Jip en Janneke taal is nog nooit zo leuk geweest. Het is voor iedereen te volgen en te begrijpen.

bottom of page