top of page
Zwangerschap

SCHOLING

DOCENT ZWANGERSCHAPSYOGA

Inhoud scholing

Heb je affiniteit om met zwangere vrouwen te werken? Wil je hen inzicht geven in wat écht belangrijk is in een zwangerschap én tijdens de bevalling?

De scholing Docent Zwangerschapsyoga bestaat uit 5 modules:

Module 1: theorie over zwangerschap, hormonen, veranderingen en het zwangere lichaam. Ook leer je over het gebruik van bekkenbodem, verschillende manieren van ademhalen en de daarbij horende oefeningen. Ook als je nooit zelf zwanger bent geweest, voel je je hierna goed geïnformeerd!

 

Module 2: ontspanning vinden tijdens de zwangerschap en tijdens de bevalling is soms een uitdaging. Jij leert volop tips&tricks te geven aan zwangeren. Door middel van drukpunten, (rebozo) massage, affirmatiekaarten, verschillende soorten van pijnstilling en ontspanningsoefeningen kan jij straks élke zwangere hulp op maat bieden. 

 

Module 3: deze module komt er een verloskundige als gastspreker. Daarnaast gaan we inhoudelijk in op yoga, hoe is het ontstaan, wat zijn de belangrijkste benamingen en houdingen. Ook als je nooit eerder yoga hebt gevolgd, heb je hierna een goede basis gelegd!

 

Module 4: volop informatie krijgen en vragen kunnen stellen aan een bekkenfysiotherapeut als gastspreker. Ook bespreken we verschillende complicaties, kwaaltjes en klachten die kunnen optreden tijdens de zwangerschap en bij/na de bevalling.

 

Module 5: je gaat bezig met het samenstellen van een bevalplan en we behandelen waarom dit van belang is. Oefeningen en houdingen tijdens weeën worden behandeld en daarnaast oefenen we met perstechnieken. Ook wordt de partner hierbij betrokken. Na deze module ben jij in staat om bevalcursussen te geven 1 op 1 of in groepsverband. 


Competenties en leerdoelen

​Na deze cursusdag kan je een lessenreeks van 10 lessen van een uur samenstellen en deze geven als Docent Zwangerschapsyoga.

 

De cursus wordt gegeven in een kleine groep van minimaal 3 en maximaal 6 deelnemers. Zo is er voldoende ruimte en aandacht voor iedereen. Bij Mums&more word je gezien en is persoonlijke aandacht belangrijk.

Accreditatie Baby Spa Netwerk
25 accreditatiepunten*

Docent(en)
Karlijn Koopmann (Mums&more en Mumsacademy.nl)

Data

Kijk op de website van de aanbieder voor de actuele data

Duur

Alle opleidingsdagen zijn van 10:00-16:00 uur.

Koffie en thee is aanwezig. Lunch is niet inbegrepen.

Kosten

€595,- (vrij van btw door accreditatie van het CRKBO. Dit zijn de kosten voor de 5 modules incl. opleidingsdagen).

Benodigdheden

Voor het volgen van de opleiding zwangerschapsyoga zal je boeken kunnen lenen of kopen. Elke module stelt Mums&more boeken beschikbaar, kan je ze inkijken en zelf bepalen of de boeken van meerwaarde zijn voor jou.

Studiebelasting: Na elke module ben je ongeveer 3 á 4 uur kwijt aan thuisstudie in de vorm van opdrachten. 

Deelnemers

Min. 3 - max. 6

Locatie

Mums&more: Hs. Stevensweg 1, 7991 RN, Dwingeloo

* Het is helaas niet mogelijk om de overige punten mee te nemen naar een daarop volgend kalenderjaar.

Annuleringsvoorwaarden Mums&more: 

  • Annuleringskosten tot zeven weken voor aanvang bedraagt 25% van het opleidingsgeld. Dit zijn administratiekosten.

  • Annuleringskosten van 7 tot 4 weken en voor aanvang bedraagt 50% van het opleidingsgeld.

  • Annuleringskosten van 3 tot 1 week voor aanvang bedraagt 100% van het opleidingsgeld.

bottom of page