top of page
1P9A5475.jpg

OPLEIDING

DOCENT BABY YOGA & DREUMES YOGA

DeWeideblik-Babymassage-met-Yoga.png

Inhoud scholing
 

Deze brede en erkende opleiding tot docent baby- en dreumes yoga vindt plaats in
 Wageningen, Meppel en België. Kijk ook op https://www.deweideblik.nl/opleidingen

De eerste holistisch opleiding voor 'baby & dreumes'. Als je de holistische opleiding baby-dreumes yoga van (Babymassage met yoga Nederland-België) volgt, ben je meteen in staat om de yoga oefeningen aan baby en dreumes over te dragen aan jouw doelgroep(en).

De kern van deze opleiding voor het werken met baby en dreumes, is gericht op de yoga spelenderwijs. De baby-dreumes yoga oefeningen kun je ook heel mooi toepassen in je baby spa voor en na het floaten.

De Weideblik is vanaf de opzet van de eerste baby spa al betrokken geweest met de bijbehorende ondersteunende opleiding en velen hebben deze diepgaande en praktische opleiding al gevolgd. 

In deze opleiding baby-dreumes yoga leer je vanuit de holistische benadering op een enthousiaste, helende en liefdevolle manier, spelenderwijs baby-dreumes yoga, en mindfulness toe te passen en over te dragen. De houdingen voor baby en dreumes zorgen voor een tevreden, ontspannen kindje én een blije mama – of papa natuurlijk.

Je oefent de ouders/verzorgers ook in het waarnemen van en reageren op de behoeften van de baby of dreumes. Baby-dreumesyoga is niet alleen leuk, het is ook bewezen dat het goed voor ze is. Zo leren ze op een positieve manier met stress om te gaan en tot rust te komen. Want ja, niet alleen de ouders, maar zelfs de allerkleinsten hebben soms al stress!

Yogahoudingen geven bij een baby en een dreumes een gevoel van tevredenheid en ontspanning. Het is bewegen in combinatie met aanraking en samenspel.

De baby- en dreumesyoga wordt gegeven op een rustige en liefdevolle manier. Het wordt zo gegeven dat het een veilig en uitdagend spel is, waar de baby of dreumes, maar ook de ouders/verzorgers van kunnen genieten. Het zorgt voor een krachtige stimulans voor alle zintuigen en een gezonde ontwikkeling. 

Voor moeders:
Er worden verschillende oefeningen (asanas) aangereikt. Voor moeders om weer meer in beweging te komen en aan lichaam en geest te werken na de bevalling. Het stimuleert je om een mooi contact te ontwikkelen met je kind en om weer in balans te komen. Ouder en kind voelen zich meer vertrouwd met elkaar en de onderlinge band wordt versterkt. Het is plezier voor twee. 

Je gaat ervaren welke yogaoefeningen je kunt inzetten in de baby spa. Tijdens de opleiding wordt je ook geleerd om je kennis en ervaring over te brengen aan groepjes ouders met baby’s en deze deskundig te begeleiden.

 

Werk jij of heb jij altijd al graag met baby’s en dreumesen willen werken en/of zoek je meer verdieping? Dan is deze opleiding een mooie, gepaste aanvulling.

Er komen verschillende thema’s aanbod en richten wij ons ook op gezondheid en ondersteuning en de verschillende kwaaltjes, waar je yoga oefeningen op in kunt zetten. 

Accreditatie Baby Spa Netwerk
10 accreditatiepunten

Docent
Gea Scholtens-Stiekema, de Weideblik

Opleidingsduur en -data
Kijk op de website

 

De 4 opleidingsdagen zijn meestal om de 14 dagen, zodat er na de lesdag genoeg tijd is om ook thuis te oefenen. Praktijkoefeningen zijn erg belangrijk om het je eigen te maken, daar besteed ik tijdens de opleiding veel aandacht aan. Je krijgt dan gelijk de feedback, tips en tops op je oefeningen.

Lestijden

Vier lesdagen van 10.15 uur tot 16.00 uur en ongeveer 1 keer per 14 dagen.

Kosten

€ 575,00 (vrij van btw)

Inclusief

Je ontvangt een studiemap met achtergrondinformatie, beeldmateriaal van de yoga, en mooie muziek die is samengesteld voor deze opleiding. En de poster van De Weideblik voor basis bevestigend dragen en rond en roterend handelen.

Het “extra opleidingspakket”  wordt ingezet tijdens de opleiding; pop en het complete handboek “Samen in beweging” met baby-yoga oefeningen -massage technieken voet-reflexologie en rituelen voor het slapen gaan en wat te doen bij veel voorkomende ongemakken. Het handboek “Samen in beweging” met vele yoga oefeningen, die ik in 2017 heb uitgegeven, bevat veel ondersteunend beeldmateriaal, versjes en liedjes om thuis mee te oefenen. 

 

Deelnemers

Omdat er wordt gewerkt met kleine groepen, zal er voldoende aandacht zijn voor persoonlijke vragen, ondersteuning, ontwikkeling en begeleiding.

Locatie(s)

Nederland: Meppel en Wageningen

België: Dessel (Turnhout) en Desselgem (Kortrijk)

Website

De Weideblik-Babymassage met yoga Nederland-België:  www.deweideblik.nl/opleidingen

Op onze website vind je ook meer informatie over de opleiding Baby- en dreumes yoga en lees je hoe je ook kan deelnemen aan de KRWB certificeringen.

Scherm­afbeelding 2023-08-18 om 20.35.44.png
Scherm­afbeelding 2022-11-24 om 20.41.09.png
bottom of page